img_sponsoring.jpg

De Popo filosofie ....

Team El Popo gelooft in kleinschalige initiatieven. Wij geloven er namelijk in dat wij de wereld een heel klein beetje leuker kunnen maken. Echt veranderen kunnen we de wereld misschien niet, maar misschien kunnen we wel heel veel gasten, collega’s en Popo-vrienden een hele leuke dag geven. En wij geloven dan, dat dit zich vervolgens weer doorzet. Als een soort domino van vakantiegevoel dat door Deventer trekt. Want als iemand vrolijk is, werkt dat vanzelf weer door naar zijn of haar familie en collega’s. Zo worden steeds meer mensen besmet met de El Popo glimlach.

Naïef? Hippiecultuur bij El Popo? Misschien… Het is natuurlijk altijd een risico om je filosofie op je site te communiceren. Zeker als je gelooft in het positieve!

Wij hopen natuurlijk dat u onze restaurant filosofie al lang gevoeld heeft toen u bij ons kwam eten. Dat u voelt dat onze werksfeer prettig is, dat u steeds dezelfde Popo medewerkers ziet omdat ons verloop zo laag is. Dat er veel gelachen wordt onderling en dat het ook voor u net iets gezelliger is dan normaal. Voor ons is dit geen spel, maar dat is voor ons de enige manier waarop wij willen ondernemen.

Het gaat bij ons om de kleine dingen. Zo min mogelijk het milieu belasten bijvoorbeeld (bij restaurant El Popo wordt al het vuilnis gescheiden in de mono stromen en natuurlijk hebben we groene electriteit. Onze take-away tasjes kunt u meerdere malen gebruiken als shopping bag en wij werken met speciale milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van Roveq.) En wij werken zo veel mogelijk met verse ingrediënten. Authentieke Mexicaanse bereidingen houden wij in ere (zoals de salsa verde en de guacamole). Het was voor ons veel gemakkelijker geweest om hiervan halffabricaten in te kopen, maar het was wel minder leuk en minder lekker geweest…

Maar voor ons is het ook heel belangrijk hoe we met onze collega’s omgaan. Bij El Popo kun je goed doorgroeien (beide eigenaars zijn ooit in de Popo afwaskeuken begonnen dus dat zegt genoeg). En kun je op een gegeven niet meer verder doorgroeien in onze organisatie ? Dan moet je wellicht voor jezelf doorgaan. Dit hebben al 7 ex-werknemers van El Popo Deventer gedaan! Enkele voorbeelden: Zo begon oud collega Max (Hertzdahl) in 2008 restaurant Jackies NYC. Een fantastisch luxe restaurant in Deventer waar je heerlijk sushi, kreeft en steaks kunt eten en waar de chamagne en de wijnen heerlijk smaken! Een andere collega, Jolien (Huurdeman), startte in 2009 het evenementenbureau Huurdeman Productions met de sites Diner en Doen.nl. en BedrijfuitjeXL. Als je iets wil met een groepsuitje, een bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeest, dan moet je bij haar zijn. Groepsuitjes zijn haar passie! Vanaf dit jaar is zij trouwens ook actief met haar workshops in Leeuwarden en groepsuitjes en workshops in Zwolle!

Zowel Max als Jolien zijn ze erg succesvol en gelukkig komen zij op belangrijke dagen altijd nog even langs (zoals bij de kortingsbonnen verkoop bijvoorbeeld).

Een ander goed voorbeeld is ons vrolijke en talentvolle bardame Tessy. Zij moet vanwege haar allergie altijd glutenvrij eten. Dat luistert zo nauw, dat een kleine vergissing al grote gevolgen kan hebben! Zij heeft van iets negatiefs iets positiefs gemaakt. Zij is met onze steun zelf een bedrijfje begonnen! Dus ontwikkelt en bereidt zij thuis werkelijk waanzinnige glutenvrije produkten, die wij in het restaurant verkopen! Meer informatie

Logisch dat wij ook vaak gevraagd worden om het een of ander te sponsoren. Helaas kunnen wij niet al deze aanvragen als restaurant honoreren, maar wel zo veel mogelijk natuurlijk. Zo zijn wij actief in de sportsponsoring (bijvoorbeeld Deventer hockeymeisjes A1, dit jaar in de subtopklasse!) en werken wij graag met goede doelen zoals in het verleden met de fantastische stichting Wereldouders en meer recent met het kleinschalige weeshuis Casa Hogar. Het weeshuis Casa Hogar wordt al jaren geleid door Nederlanders. Nu is de fantastische en enthousiaste jongedame Ines ons aanspreekpunt! Het gaat allemaal erg kleinschalig en al het geld wordt goed besteed. Dus geen dure websites, reclamefolders of kantoormedewerkers. Al het geld komt 100% terecht waar het hoort! Zo kunnen wij samen met onze gasten het verschil maken! 

In het weeshuis Casa Hogar leeft en woont een klein jongetje, Rogelio, die wel wat steun kan gebruiken namelijk! Rogelio is het petekind van Mexicaans restaurant El Popo. Op de foto is hij 6 jaar oud en woont hij samen met zijn oudere broer Luis en nog 140 andere kinderen in het weeshuis. Zijn beide ouders leven nog, maar ze zijn niet in staat om voor hem te zorgen: zijn vader zit in de gevangenis en zijn moeder is de hele dag druk bezig met het verkopen van tomaten in de straat. In het weekend gaat Rogelio vaak naar haar toe en helpt met de tomatenverkoop. Samen met het weeshuis probeert Mexicaans restaurant El Popo op micro schaal de negatieve spiraal die altijd op de loer ligt voor Rogelio en de andere kinderen te doorbreken. Wilt u ons ook helpen? Dat kan op verschillende manieren! Bestel bijvoorbeeld een Quesadilla Grande(en wij maken automatisch € 2,- over naar het weeshuis) of doneer bij ons !


Meer vragen over onze kleine initiatieven? Mail ons!